Despre

Mii de oameni care dansează în același ritm...

Sute de griji care dispar ca prin farmec.

Zeci de instrumente care prind cu adevărat viață pe scenă...

O singură trupă! Damian & Brothers

În anul 2006, Damian Drăghici s-a hotărât să dăruiască românilor ceva din experiența pe care a căpătat-o cântând pe marile scene ale lumii, alături de cei mai cunoscuți artiști. A fost tot timpul conștient că talentul l-a moștenit aici, în țară la noi. Afară doar și l-a perfecționat. Sosise timpul să spună un „mulțumesc” din punct de vedere artistic românilor.

A simțit că ar trebui să ofere și AICI bucuria și starea pe care numai un mare artist ar putea-o degaja.

A simțit că acest nume i s-ar potrivi ca o mănușă proiectului care a marcat întoarcerea artistului în țara sa natală.

Pentru a da viață acestei idei avea nevoie de o trupă. Damian & Brothers a luat ființă în același an, 2006, și a fost compusă din cei mai buni instrumentiști pe care Damian i-a putut găsi. Pe unii dintre ei îi cunoștea deja.

Dacă pentru început, acest proiect muzical a fost doar o mică scânteie, într-un timp scurt s-a transformat într-o adevărată vâlvătaie care creștea tot mai mult. 600 de spectacole în trei ani. Sălile erau pline ochi, iar oamenii cereau și mai mult. Entuziasmul și efervescența erau prezente în fiecare participant la spectacol.

Damian & Brothers nu mai era doar o simplă trupă, ci o stare care se transmitea de pe scenă către spectatori, iar apoi se întorcea mult mai intensă, înapoi, către artiști.

Asta pentru că Damian & Brothers înseamnă mai mult decât muzică. Este o euforie care te face să uiți de probleme. Pentru câteva ore te transportă în altă dimensiune. Sound-ul este plin, matur, modern și divers.

Când participi la un spectacol de-al lor începi să râzi, începi să-ți strigi bucuria. Dansezi așa cum știi tu s-o faci mai bine. Fără să-ți mai pese de nimic.

Personalitatea vulcanică și energia lui Damian Drăghici se regăsește din plin în fiecare membru al trupei. În fiecare sunet pe care instrumentele îl exprimă acolo, sus, pe scenă.

Lucrurile nu s-au oprit aici. Așa cum spunea Damian: „Important în viață este ceea ce devii în timpul călătoriei, nu destinația, important este ce crezi și unde ajungi”.

Sutele de concerte nu au fost un scop al acestui proiect, ci un rezultat natural al succesului.

În cadrul acestui proiect de amploare apar pe piața românească două albume: Keep the fire alive (Magdalena) (2007) și Romaniac (2009).

În anul 2016 se lansează albumul ”Gypsy Rock. Change or Die”. Damian decide că este vremea schimbărilor și introduce printre instrumentele tradiționale lăutărești elemente de rock, cum sunt chitară electrică, basul electric, tobele de rock și ritmuri de dubstep, reggae și gypsy blues.

Pe acest album, sunetul inconfundabil al trupei Damian & Brothers se împletește melodios cu vocile celor mai apreciaţi artişti români ai momentului, precum Delia, Andra, Smiley, Loredana, Feli, Dan Bittman, Ştefan Bănică, Connect-R, Lora, Cristina Bălan, Alina Eremia, Feli, Cornel Ilie (Vunk), Zdob şi Zdub, Sergiu Ferat, Grasu XXL, Cabron, DOC, Dorian, Flavius Teodosiu, Theodosii Spassov, Omu’ iubit, Sore, Giulia, Jazzy Jo, Vlad Popescu, Blue Noise.

Piesa “În stație la Lizeanu” devine imediat hit și devine una dintre cele mai ascultate și difuzate melodii din România.

Piesele au fost aranjate cu mare măiestrie de către Damian. Toți artiștii mai sus amintiți au răspuns cu bucurie chemării lui muzicale. Să aduni atâtea nume sonore pe un singur album nu este deloc ușor. Prin însăși prezența lor înseamnă că toate aceste mari nume muzicale i-au confirmat valoarea artistică.

În prezent, Damian & Brothers este una dintre cele mai îndrăgite formații autohtone. Dacă vrei să-ți rezervi un bilet la vreun spectacol de-al lor, trebuie s-o faci din timp, căci în ultimele zile nu mai ai nicio șansă.

Te întrebi de ce?

Pentru că Damian & Brothers știe să ofere publicului muzică de calitate, iar muzica bună aduce fericire în sufletele celor care o ascultă.

O fericire care durează multe zile după ce luminile scenei s-au stins.